Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Frankrijk Nationaal Voetbalteam Statistieken En Selectie

Frankrijk Nationaal Voetbalteam: Statistieken en Selectie

Overzicht

Het Franse voetbalelftal, ook bekend als Les Bleus, is een team van professionele voetballers die Frankrijk vertegenwoordigen in internationale wedstrijden. Het team wordt gecontroleerd door de Franse voetbalbond (Fédération Française de Football, FFF) en staat momenteel op de vierde plaats in de FIFA-wereldranglijst.

Statistieken

Frankrijk heeft deelgenomen aan 15 FIFA Wereldbekers en won het toernooi in 1998 en 2018. Ze hebben ook tweemaal het Europees kampioenschap gewonnen, in 1984 en 2000. Verder wonnen ze de FIFA Confederations Cup in 2001 en 2003, en de UEFA Nations League in 2021.

Selectie

De selectie van Frankrijk bestaat uit enkele van de beste spelers ter wereld, waaronder Kylian Mbappé, Karim Benzema en N'Golo Kanté. Het team wordt gecoacht door Didier Deschamps, die de ploeg naar de overwinning leidde op het WK 2018.

Frankrijk zal naar verwachting een van de favorieten zijn voor het EK 2024, dat zal worden gehouden in Duitsland. Het team zal proberen om zijn titel te verdedigen en zijn derde Europese kampioenschap te winnen.


Comments